Un sondaj realizat de o platformă de recrutare arată că şapte din zece români trec printr-o perioadă dificilă din punct de vedere emoţional. O treime dintre aceştia consideră că muncesc prea mult şi se confruntă cu o stare de epuizare numită burnout. Al doilea motiv al acestei tulburări emoţionale este legat de faptul că românii nu câştigă suficient pentru a face faţă cheltuielilor zilnice.
Un alt aspect semnalat de sondaj este acela că 20% dintre respondenţi nu se simt apreciaţi la locul de muncă, ceea ce contribuie la starea de nemulţumire şi frustrare. De asemenea, 13% dintre participanţi au declarat că întâmpină diverse probleme în viaţa personală, care afectează echilibrul lor emoţional.
Rezultatele acestui sondaj coincid cu discuţiile din mediul profesional despre anxietate, epuizare, presiune şi deviaţii. Situaţia este una alarmantă, care evidenţiază nevoia de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă şi a echilibrului între viaţa personală şi cea profesională.
Recomandările specialiştilor în domeniu includ reducerea sarcinilor de muncă, implementarea unui program de reconectare emoţională şi creşterea salariilor pentru a acoperi cheltuielile necesare. În plus, este important ca angajaţii să se simtă apreciaţi şi să beneficieze de suport şi înţelegere din partea colegilor şi a conducerii.
Sănătatea emoţională a angajaţilor este o problemă deosebit de importantă, care trebuie abordată cu seriozitate şi înţelegere, pentru a asigura un mediu de muncă sănătos şi eficient.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com