Căsătoria poate fi încheiată de către ofițerul de stare civilă la sediul primăriei din raza de competență teritorială a domiciliului unuia dintre viitorii soți sau într-un sediu special desemnat de primarul unității administrativ-teritoriale. De asemenea, căsătoria poate avea loc și în afara sediului primăriei, în locuri precum grădini publice, parcuri sau muzee, cu aprobarea primarului, la solicitarea viitorilor soţi.
Declarația de căsătorie trebuie făcută personal de către cei doi viitori soți, în scris, la primăria sau misiunea diplomatică competentă. Ofițerul de stare civilă care primește declarația va cere actele de identitate, certificatele de naștere, certificatele medicale, actele de desfacere a unor căsătorii anterioare și alte documente necesare conform legii.
Dacă au trecut 30 de zile de la depunerea declarației și căsătoria nu s-a încheiat sau dacă cei doi soți doresc să modifice detaliile inițiale, aceștia trebuie să facă o nouă declarație de căsătorie. La încheierea căsătoriei, ofițerul de stare civilă va lua consimțământul celor doi viitori soți, în prezența a doi martori, după care îi va declara căsătoriți și va întocmi actul de căsătorie. Pentru cazurile în care viitorii soți sau martorii nu cunosc limba română, se va folosi interpret autorizat.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “atacdeconstanta.com”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii